Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szélvédő javítás

  Kőfelverődések, repedések gyors és szakszerű javítása 

Mai világunkban, a megnövekedett forgalom mellett sajnos egyre gyakoribb baleset, hogy szélvédőnk kavicsfelverődéstől sérül, sok esetben javíthatatlan károsodást okozva azon. Szerencsésebb esetben „csak” felszíni sérülést, vagy kisebb repedést okoz, ilyenkor még a szélvédő javítható. A sérülés észlelését követően fontos, hogy azonnal leragasszuk azt (pl. egy darab celluxal), ezzel megóvva a szennyeződésektől, portól, vagy víztől, így növelve a minél tökéletesebb javítási végeredmény elérésének lehetőségét.

 

Miért érdemes kijavítani a kőfelverődéseket?

    Tapasztalataink alapján a szélvédőüveg mindenféleképpen el fog repedni a karosszéria mozgásától és a hőmérsékletváltozások következtében, azt azonban nem lehet biztonsággal megmondani, hogy két hét múlva vagy két év elteltével fog elrepedni az üveg, ha viszont a sérülést mielőbb szakszerűen megjavítjuk biztos ,hogy nem fog elrepedni.

     A szélvédő a jármű szerkezeti szilárdságának akár 30%-át is biztosítja, az utas oldali légzsák pedig a szélvédő üveget használja támasztékként, amikor működésbe lép. A kőfelverődés kijavítása után a szélvédő ugyanolyan erős lesz, mint a kár keletkezése előtt.

 

A közúti közlekedésről szóló hatályos jogszabály úgy fogalmaz, hogy a vezető látóterébe semmilyen sérülés nem lehet a szélvédőn! A látótérbe az üveg azon része tartozik, amit lefed az ablaktörlő! (Műszaki vizsga, Közúti műszaki-ellenőrzés!!!)

   Egy esztétikusan és biztonságosan javított autóüveggel rengeteg pénzt spórolhatunk,mivel például egy felső középkategóriás autó szélvédője már a százezres, vagy több százezres kategóriát súrolhatja, de normál esetben is minimum a javítás költségének többszörösével (x10) kell számolnunk. Elkerülhetjük a regisztrációs matrica cseréjét és a vele járó pénzkiadást, ügyintézést.  A szakszerűen javított sérülések, végleges megoldást jelentenek a szélvédőcsere elkerülésére.